De Anasazi

De mysterieuze Anasazi´s.

Mijn eerste ontmoeting met de overblijfselen van de Anasazi´s waren in Arizona. Ik zag hun kennis van hun irrigatie en hun Pueblo´s en de verhalen rondom hen waren fascinerend en het blijft een vraag van waar ze zijn gebleven en wat er is gebeurd. Daarom dit artikel over hen en oordeel zelf, wat er zoal kan zijn gebeurd.

De Anasazi´s.

4corners Ongeveer 700 voor Christus was er een stam genoemd de Anasazi´s. De grondleggers voor de hedendaagse Pueblo Natives. Deze grote stam was gesetteld in Noord Amerika in het gebied waar nu de staten New Mexico, Utah, Colorado en Arizona liggen. De Anasazi´s waren een pré historische stam met een enorme kennis van irrigatie, verbouw van groenten en het bouwen van Pueblo´s, een soort huis met meerdere kamers. Ze weefden verder manden en bakten potten en schalen.

Ze waren verder de eerste naar men weet een stam die een pijl en boog gebruikten om te jagen. Er zijn oude pijlpunten opgedoken. De Anasazi´s bouwden verder enorme architectische wonderen. In de kanten van een berg bouwden ze hun Pueblo´s aangezien ze omringd waren door bergen en ze hadden enorme landerijen ter beschikking waar ze hun groenten verbouwden. Hun Pueblo´s waren uniek. Ze hadden meerdere kamers en verdiepingen. De Pueblo Natives gebruiken nog steeds deze tactiek van bouwen. Het vreemde was dat ineens 650 jaren later hun civillicatie verdween, een raadsel wat er toen is gebeurd, een hele grote gemeenschap verdween van de aardbodem. Het verdween in het niets. Wat achter bleef waren wat gemummincifeerde lijken. Al hun hebben en houden verdween van deze wereld, alleen hun kennis van irrigatie en hun Pueblo´s bleven bewaard. Nu vindt men nog scherven van hun potten en schalen, pijlpunten en rotstekeningen.

De Anasazi gemeenschap was meer geavanceerd dan die van andere stammen. Hun Pueblo´s leken meer op huizen met hun kamers erin. Ze zijn waarschijnlijk de bloedlijn van de hedendaagse Hopi´s en hun naam in het Navajo was "oude stam die niet de onze is". Hun agrarische cultuur en permanente behuizing en steden waren in schril contrast met die van de hedendaagse andere stammen in het Zuidwesten van Amerika. Ze hadden geen geschreven taal maar lieten rotstekeningen achter of tekeningen op stenen. Ze kerfden er ook in en ze lieten manden en potten en gereedschap achter, maar geen verklaring van waar ze heen zijn gegaan. Waar ze zijn gebleven is nog steeds een raadsel. Men heeft drie theorie├źn van wat er zoal kan zijn gebeurd!

housenicoleancestral
basketcupbowls

De droogte theorie.

petrogliefpetroglief Ongeveer rond 1100 was er een grote droogte in het gebied van de Anasazi´s. Deze droogte zorgde ervoor dat ze uitstierven of er door verjaagd werden. Tienduizenden Anasazi´s verlieten hun huizen en hun gebied. Ze namen hun gereedschap niet mee en ook geen voedsel. Recente ontdekkingen door klimatologen suggereerden dat niet de grote droogte zo erg was zoals men dacht. De droogte was niet zo erg om een hele gemeenschap te doen laten verdwijnen zoals eerdere wetenschappers beweerden.


Het conflict.

Een andere theorie is dat een andere grote stam de Anasazi´s hadden aangevallen ,dat ze door een veldslag waren vermoordt of verjaagd. Het vermoorden van de Anasazi´s ging van woord op woord naar toen verschillende moderne steden en sommigen denken nog steeds dat het zo is gebeurd. Het gekke is dat er geen tekenen zijn gevonden van een gevecht of grote veldslag zoals men beweerde. De winnaar vernietigde niet de steden of verstoorden de lichamen die er al lagen begraven, er waren geen vrouwen of kinderen vermoordt. Niets van dat alles wijst op een veldslag aangezien er totaal geen tekenen waren, geen massagraven, helemaal niets.

canyonkokopellifremont

Het buitenaardse.

Nu komen we bij onze derde theorie, het buitenaardse. Sciëntisten verklaarden dat de Anasazi´s uit het hiernamaals kwamen en dat ze ook weer terug gingen naar waar ze vandaan kwamen. Deze theorie is uit het niets gegrepen. De Anasazi´s waren niet de eerste bevolking die in het niets verdween. Neem de Maya´s, een ander Egyptische stam, of de verzonnen bewoners van de onderwater stad Atlantis. Konden Aliëns uit het niets komen, een land voor generaties lang bewonen en weer in het niets verdwijnen, naar hun thuisland? Bewijzen daarvan zijn er niet en het blijft pure speculatie dus.......... oordeel zelf!